Ρινοπλαστική για τέλεια μύτη

Η Ρινοπλαστική (Πλαστική Μύτης – Ρινός) έχει ως στόχο την δημιουργία μιας μύτης που ακολουθώντας τις αναλογίες του προσώπου είναι ελκυστική αλλά και λειτουργική.

Το ζητούμενο της επέμβασης είναι να υπάρχει αρμονία στο πρόσωπο, με φυσιολογική κίνηση κατά την ομιλία και τους μορφασμούς και η μύτη να συμβαδίζει με το φύλο, την ηλικία και την προσωπικότητα του ατόμου. Πολλές φορές επιδιώκεται ταυτόχρονα με την βελτίωση της εμφάνισης και η καλυτέρευση της λειτουργίας της μύτης. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιείται ο όρος «λειτουργική ρινοπλαστική».

Η πλαστική μύτης θεωρείται επιβεβλημένο ότι θα βελτιώσει την αναπνοή σε περίπτωση προεγχειρητικής δυσχέρειας ή θα την διατηρήσει όταν είναι φυσιολογική.

Η επέμβαση αποτελείται από 2 βασικά μέρη:

Το πρώτο – το λειτουργικό – αποτελεί την εργασία στο εσωτερικό της μύτης με στόχο την καλύτερη αναπνοή, την καλύτερη στήριξη του οστεοχόνδρινου σκελετού αλλά και την λήψη μοσχευμάτων.

Το δεύτερο – το αισθητικό – είναι η επέμβαση στο εξωτερικό τμήμα της μύτης με στόχο την αλλαγή στο σχήμα, το μέγεθος και τις αναλογίες της που θα οδηγήσουν σε μια ωραία μύτη η οποία θα ταιριάζει στο συγκεκριμένο πρόσωπο και θα το ομορφαίνει.

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και διαρκεί συνήθως 1 – 1½ ώρα και ιδιαίτερα σπάνια σε περιπτώσεις στις οποίες γίνεται και λήψη πολλών μοσχευμάτων από άλλες περιοχές η διάρκεια μπορεί να φθάσει και τις 2½ ώρες.Εξιτήριο δίδεται 6 ώρες μετά την επέμβαση. Σε συνδυασμό με άλλες επεμβάσεις όπως φαρυγγουπερώιο πλαστική το εξιτήριο γίνεται την επομένη το πρωί.Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο και ο ασθενής κινητοποιείται άμεσα.Δεν απαιτούνται καθόλου αναλγητικά, και αντιβιοτικά δίδονται προληπτικά και μόνο 4 ημέρες.

Το οίδημα-πρήξιμο- και τυχόν εκχυμώσεις στην περιοχή της μύτης συνήθως είναι πολύ περιορισμένα, σε διάστημα περίπου 2 εβδομάδων έχουν υποχωρήσει σχεδόν εντελώς και είναι εμφανές το 80% του αποτελέσματος.

Ακολουθεί μία περίοδος περίπου 3 μηνών για να φθάσουμε σχεδόν στο σύνολο του αποτελέσματος ενώ η ισχυροποίηση του ρινικού σκελετού και το πλήρες αποτέλεσμα φαίνονται σε ένα περίπου χρόνο.

 

Share Button