Βλεφαροπλαστική

Το πρώτο σημείο στο οποίο είναι εμφανή τα σημάδια του χρόνου είναι η περιοχή γύρω από τα μάτια, καθώς η επιδερμίδα εκεί, αλλά  και στα βλέφαρα είναι πολύ λεπτή και ευαίσθητη. Εκτός από τις επιδράσεις της εξωγενούς γήρανσης (περιβάλλον, ήλιος κλπ.)επιδέχεται και αυτές της ενδογενούς (γονίδια, κληρονομικότητα, χρόνος).

Με τα χρόνια κανουν την παρουσία τους συμπτώματα που επιβαρύνουν την περιοχή, με αποτέλεσμα τη χαλάρωση του οφθαλμικού μυός και την προβολή του περικογχικού λίπους, τις γνωστές σακούλες ή μαύρους κύκλους. Δεν είναι σπάνιο να μεταβληθεί και το σχήμα των ματιών, το οποίο από αμυγδαλωτό  στη νεανική ηλικία γίνεται πιο στρογγυλό . Οι τελευταίες εξελίξεις στην βλεφαροπλαστική επιβάλλουν  την αναδιάταξη του περικογχικού λίπους, και όχι την αφαίρεσή  του. Η επέμβαση πραγματοποιείται λοιπόν μεμονωμένα σε άτομα σχετικά νεαρής ηλικίας, 30-40 ετών, τα οποία, είτε λόγω κληρονομικότητας, είτε εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής, εμφανίζουν σακούλες και χαλάρωση στην περιοχή των ματιών, με συνέπεια μια μόνιμα κουρασμένη εικόνα.

Βέβαια η βλεφαροπλαστική  συχνά συνδυάζεται με άλλες επεμβάσεις, όπως η ρυτιδοπλαστική (face lift) ή το brow lift ως μια  προσπάθεια για ολοκληρωμένη ανανέωση του προσώπου.

Η εξωτερική εμφάνιση επηρεάζει αναμφισβήτητα την αρχική εντύπωση που δίνουμε στους άλλους και ιδιαίτερα όταν αυτή παίζει πρωτεύοντα ρόλο στον επαγγελματικό μας χώρο. Η συγκεκριμένη επέμβαση συνίσταται να πραγματοποιείται σε μικρότερες ηλικίες.

Η σχεδίαση και οι λεπτομέρειες της μεθόδου που θα χρησιμοποιηθεί κατά την βλεφαροπλαστική   καθορίζονται μόνο  από τον πλαστικό χειρουργό ο οποίος θα μελετήσει το βαθμό χαλάρωσης των βλεφάρων, τον τύπο του μυϊκού, λιπώδους ιστού, τα σημάδια γήρανσης της επιδερμίδας, ακόμα και την τοποθέτηση των φρυδιών. Μπορεί να πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με browlift και facelift.

Share Button

Easy Related Posts