Γυρίστε το χρόνο πίσω – Face lift

Οι τεχνικές που χρησιμοποιεί ο κατάλληλα εκπαιδευμένος πλαστικός χειρουργός για να αναστρέψει και να επιβραδύνει τη φυσιολογική φθορά του χρόνου και της βαρύτητας είναι το γνωστό σε όλους μας face lift ή λίφτινγκ. Αυτό που γίνεται είναι ανόρθωση και  επαναφορά των βαθύτερων στρωμάτων του προσώπου.

Η επέμβαση διαρκεί δύο έως τρεις ώρες ανάλογα με το πρόβλημα που πρέπει να διορθωθεί.

Ερωτήσεις και Απαντήσεις γύρω από το face lift:

Είναι επώδυνο αυτό το χειρουργείο;

Είναι σχεδόν ανώδυνο. Σύμφωνα με μαρτυρίες ασθενών δεν υπάρχει πόνος, αλλά μια αίσθηση «βάρους» – πρηξίματος στο πρόσωπο, το οποίο υποχωρεί σταδιακά τα πρώτα 24ωρα.

 

Για πόσο θα χρειαστεί να μείνω στην κλινική μετά την επέμβαση;

Για προληπτικούς λόγους οι ασθενείς παραμένουν στο νοσοκομείο για μία-δυο ημέρες μετά την επέμβαση. Σε μικρότερης έκτασης επεμβάσεις μπορούν να επιστρέψουν σπίτι τους την ίδια ημέρα.

 

Πότε θα αναρρώσω πλήρως;

Ο χρόνος επούλωσης σε κάθε άτομο καθώς και η αντίδραση κάθε οργανισμού μετά από κάποια επέμβαση είναι διαφορετικός. Συνήθως ο ασθενής επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες μετά από 1 ή 2 εβδομάδες, ενώ  έχουμε πλήρη επαναφορά μετά τον πρώτο μήνα.

 

Τι διάρκεια έχει το αποτέλεσμα;

Μετά από μία τέτοια επέμβαση οι ιστοί στο δέρμα του προσώπου επαναφέρονται στο στάδιο που βρίσκονταν αρκετά χρόνια πριν. Έτσι η γήρανση του δέρματος συνεχίζεται μεν αλλά πολύ πιο αργά. Σαν να έχουμε γυρίσει  αρκετά χρόνια πίσω. Βασικά στοιχεία που συμβάλουν στη διάρκεια του αποτελέσματος είναι η χειρουργική τεχνική, η γονιδιακή προδιάθεση, η ποιότητα του δέρματος και του κολλαγόνου. Εξίσου σημαντικοί παράγοντες είναι η προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, η αποφυγή του καπνίσματος και η διατήρηση σταθερού βάρους. Ο μέσος χρόνος διάρκειας είναι δέκα με δεκαπέντε χρόνια.

 

 

 

 

Share Button