Εμβοές και υπνοθεραπεία

Επειδή η χειρουργική επέμβαση σπάνια δικαιολογείται για την αντιμετώπιση των εμβοών και ενδέχεται επιπλέον να τις χειροτερέψει, εναλλακτικές θεραπείες που έχουν εφαρμοστεί, δείχνουν να έχουν πολύ καλά αποτελέσματα.

Η υπνοθεραπεία βοηθά έμμεσα μέσω της χαλάρωσης. Γνωστική θεραπεία της συμπεριφοράς, η οποία προσφέρεται από τους κλινικούς ψυχολόγους, μπορεί να συνδράμει στα:

Αλλαγή του τρόπου που σκεφτόμαστε για τις εμβοές

Εκμάθηση νέων τρόπων, ώστε να εστιάζουμε την προσοχή μας μακριά από τις εμβοές μας

Έλεγχος του άγχους  που συνδέεται με αυτές

 

Θεραπεία TRT

 

Η θεραπεία TRT συνδυάζει περιόδους που ακούμε χαμηλά επίπεδα ειδικών ήχων με συμβουλευτικές συνεδρίες. Η συμβουλευτική στοχεύει στο να αυξήσει την ευαισθητοποίηση και την κατανόηση των εμβοών και τη μείωση των αρνητικών συναισθημάτων που συνδέονται με αυτές.Χρησιμοποιείται επίσης για να μειώσει το άγχος που έχετε.

Με τη ηχο-θεραπεία σας, μπορεί να σας δοθεί μια συσκευή παρόμοια με ένα ακουστικό βαρηκοΐας που φοριέται στο αυτί σας ή πίσω από το αυτί σας. Θα ακούσετε ένα χαμηλό θόρυβο του περιβάλλοντος μέσω της συσκευής για έξι έως 20 ώρες την ημέρα, ειδικά όταν είστε σε ένα ήσυχο περιβάλλον. Δεν καλύπτει τις εμβοές σας εντελώς, αλλά τις καθιστά λιγότερο ενοχλητικές. Με το πέρασμα του χρόνου, η ευαισθητοποίηση σας από διαφορετικούς ήχους μειώνεται και θα παρατηρείτε τις εμβοές σας μόνο αν επικεντρωθείτε σε αυτές.

Απαιτείται περισσότερη έρευνα, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι η θεραπεία TRT – όπου παρέχεται συμβουλευτική και ηχοθεραπεία μαζί – μπορεί να είναι μια πιο αποτελεσματική προσέγγιση από τον ήχο-θεραπεία από μόνη της.

 

Share Button