Κοιλιοπλαστική

κοιλιοπλαστικήΚοιλιοπλαστική

Δεν έχετε την επίπεδη κοιλιά που επιθυμείτε; Αν έχετε ένα λιγότερα ή περισσότερα παχάκια ή περίσσεια δέρματος στην κοιλιά σας που δεν μειώνονται  με δίαιτα ή άσκηση, μπορεί να σας ενδιαφέρει μια πλαστική στην κοιλιακή χώρα, που αναφέρεται γενικά ως “κοιλιοπλαστική.”

Η διαδικασία αυτή ισοπεδώνει κοιλιά σας με την αφαίρεση του λίπους και του δέρματος που περισσεύουν, και συσφίγγει τους μύες των κοιλιακών τοιχωμάτων.

Ωστόσο, αυτή είναι μια σημαντική χειρουργική επέμβαση. Έτσι, εάν το σκέφτεστε, πάρτε το χρόνο να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας, να αναλύσετε διεξοδικά την κατάστασή σας και να μην βιαστείτε να πάρετε την τελική απόφαση.

Μια κοιλιοπλαστική θα πρέπει να είναι η τελευταία λύση για τους ανθρώπους που έχουν εξαντλήσει όλα τα άλλα μέτρα, και η διαδικασία δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση για την απώλεια βάρους.

Ποιοι είναι οι καλύτεροι υποψήφιοι για μια κοιλιοπλαστική;

Μια κοιλιοπλαστική είναι κατάλληλη τόσο για τους άνδρες και τις γυναίκες που έχουν καλή γενική υγεία.

Δεν πρέπει να συγχέεται με λιποαναρρόφηση (την αισθητική χειρουργική που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση λίπους), αν και ο χειρουργός σας μπορεί να επιλέξει να εκτελέσει λιποαναρρόφηση ως μέρος μιας κοιλιοπλαστικής.
Οι γυναίκες που οι μύες και το δέρμα τους  τεντώνεται από πολλαπλές εγκυμοσύνες μπορούν να βρουν τη διαδικασία της κοιλιοπλαστικής χρήσιμη για να συσφίξουν τους μύες και να μειώσουν αυτό το επιπλέον δέρμα. Μια κοιλιοπλαστική είναι επίσης μια εναλλακτική λύση για τους άνδρες ή γυναίκες που ήταν παχύσαρκες κάποτε στη ζωή τους και εξακολουθούν να έχουν υπερβολικό λίπος ή χαλαρό δέρμα στην περιοχή της κοιλιάς.

Ποιος πρέπει να μην προβεί σε κοιλιοπλαστική;

Αν είστε μια γυναίκα που έχει σκοπό να αποκτήσει παιδιά, τότε μπορεί να θέλετε να αναβάλετε μια κοιλιοπλαστική μέχρι να ολοκληρώσετε τη γέννηση όλων σας των παιδιών. Και αυτό γιατί: Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, οι κάθετοι μύες σας συσφίγγονται, ενώ μελλοντικές εγκυμοσύνες μπορούν να διαχωρίσουν αυτούς τους μύες.

Εάν ακόμα σχεδιάζετε να χάσετε πολύ βάρος επίσης, δεν θα πρέπει να προβείτε σε κοιλιοπλαστική.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μια κοιλιοπλαστική μπορεί να προκαλέσει εμφανείς, μόνιμες ουλές. Αν αυτό είναι κάτι που δεν θέλετε, μπορεί να θέλετε να επανεξετάσετε το ενδεχόμενο χειρουργείο. Ο γιατρός σας θα συζητήσει όλες αυτές τις επιλογές μαζί σας όταν θα πάτε για τη γνωμάτευση και συμβουλή του.

Πώς εκτελείται μια κοιλιοπλαστική

Ανάλογα με τα επιθυμητά αποτελέσματα, αυτή η χειρουργική επέμβαση μπορεί να διαρκέσει από μία έως πέντε ώρες. Η πολυπλοκότητα της προσωπικής σας κατάστασή   θα καθορίσει αν θα παραμείνετε ως ασθενής στην κλινική ή θα υποβληθείτε στην επέμβαση ως εξωτερικός ασθενής.

Θα λάβετε τη γενική αναισθησία, κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Είναι σημαντικό να έχετε κάποιον μαζί σας που μπορεί να σας οδηγήσει σπίτι. Αν μένετε μόνοι,επίσης, θα πρέπει κάποιος να μείνει μαζί σας, τουλάχιστον  την πρώτη νύχτα μετά από τη χειρουργική επέμβαση.

Υπάρχουν δύο επιλογές για μια κοιλιοπλαστική. Εσείς και ο χειρουργός σας θα συζητήσετε τα επιθυμητά αποτελέσματα, και εκείνος θα καθορίσει την κατάλληλη διαδικασία κατά τη διάρκεια της συζήτησής σας.

Ολική κοιλιοπλαστική

Η κοιλιά σας θα πρέπει να κοπεί από το ένα οστό του ισχίου ως το άλλο, αυτή τη διαδικασία, επιλέγεται για εκείνους τους ασθενείς που χρειάζονται την μεγαλύτερη διόρθωση. Η τομή θα γίνει χαμηλά, περίπου στο ίδιο επίπεδο με το ηβικό τρίχωμα.

Ο χειρουργός σας τότε θα χειριστεί και το περίγραμμα του δέρματος, των ιστών και των μυών, όπως απαιτείται. Ο αφαλός σας θα έχει ένα νέο άνοιγμα, αν υποβληθεί σε αυτή τη διαδικασία, γιατί είναι απαραίτητο να ελευθερωθεί ο ομφαλός σας από τον περιβάλλοντα ιστό. Σωλήνες παροχέτευσης μπορεί να τοποθετηθούν κάτω από το δέρμα σας,οι οποίοι θα αφαιρεθούν μέσα σε λίγες ημέρες, όποτε θα κρίνει ο χειρουργός σας .

Μερική ή μίνι κοιλιοπλαστική.

Οι μίνι κοιλιοπλαστικές συχνά πραγματοποιούνται σε ασθενείς των οποίων το λίπος βρίσκεται κάτω από τον ομφαλό και απαιτούνται μικρότερες τομές.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ο αφαλός σας πιθανότατα δεν θα μετακινηθεί. Το δέρμα σας θα πρέπει να διαχωριστεί μεταξύ της γραμμής της τομής και του αφαλού σας. Αυτό το είδος της χειρουργικής επέμβασης μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί με ένα ενδοσκόπιο (μικρή κάμερα στο άκρο του σωλήνα). Η διαδικασία αυτή μπορεί  να διαρκέσει έως και δύο ώρες μόνο, και πάλι, ανάλογα με τη δική σας προσωπική κατάσταση και την πολυπλοκότητα των αναγκών σας.
Πώς να προετοιμαστείτε για την κοιλιοπλαστική
Εάν καπνίζετε, θα πρέπει να σταματήσετε για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, όπως θα καθορίσει ο γιατρός σας. Δεν είναι αρκετό απλά να περιορίσετε το κάπνισμα. Θα πρέπει να σταματήσετε εντελώς για τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από τη χειρουργική επέμβαση και για δύο εβδομάδες μετά. Το κάπνισμα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο επιπλοκών και να καθυστερήσει την επούλωση.
Βεβαιωθείτε ότι τρώτε καλά ισορροπημένα, πλήρη γεύματα και μην προσπαθείτε να κάνετε εξαντλητική δίαιτα πριν από τη χειρουργική επέμβαση. Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην σωστή επούλωση .
Εάν παίρνετε ορισμένα φάρμακα, ο χειρουργός σας μπορεί να σας δώσει οδηγίες για να σταματήσετε να τα παίρνετε για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα πριν και μετά την επέμβαση. Ο χειρουργός σας θα το καθορίσει αυτό κατά την προ-εγχειρητική συζήτησή σας.
Πριν από αυτή τη χειρουργική επέμβαση, θα πρέπει να προετοιμαστείτε και στο σπίτι σας για την μετεγχειρητική φροντίδα σας. Το σπίτι σας θα πρέπει να έχει:

  • Πληθώρα παγοκύστεων
  • Άνετα,χαλαρά ρούχα που μπορούν να φορεθούν και να βγουν πολύ εύκολα
  • Βαζελίνη για τις περιοχές της τομής
  • Τηλέφωνο σε προσεγγίσιμη απόσταση από εσάς
  • Τηλέφωνο λαβή ντους και ένα καρεκλάκι ή σκαμπώ για την μπανιέρα σας
  • Γνωρίζετε τον εαυτό σας καλύτερα, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει το ασφαλέστερο, πιο άνετο περιβάλλον ανάνηψης πριν να υποβληθείτε στη χειρουργική επέμβαση ,που θα καλύψει τις προσωπικές σας ανάγκες.

Ποιες είναι οι επιπλοκές και οι παρενέργειες των κοιλιοπλαστικών;

Όπως είναι αναμενόμενο, θα έχετε πόνο και πρήξιμο τις πρώτες ημέρες μετά από τη χειρουργική επέμβαση. Ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει ένα παυσίπονο, αν χρειαστεί, και θα σας δώσει οδηγίες για το πώς να χειριστείτε καλύτερα από τον πόνο. Ο πόνος μπορεί να διαρκέσει για αρκετές εβδομάδες ή μήνες.
Μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε μούδιασμα, μώλωπες και συνολική κούραση για το ίδιο χρονικό διάστημα.
Όπως σε κάθε χειρουργική επέμβαση, υπάρχουν κίνδυνοι. Θυμηθείτε, αυτή η χειρουργική επέμβαση επηρεάζει ένα πολύ σημαντικό μέρος του σώματός σας. Αν και είναι σπάνιες, οι επιπλοκές μπορεί να περιλαμβάνουν μόλυνση, αιμορραγία κάτω από την επιφάνεια του δέρματος ή θρόμβους του αίματος που θα μπορούσαν να ταξιδέψουν στους πνεύμονές σας και να παρέμβουν στην αναπνοή σας. Εάν έχετε κακή κυκλοφορία, διαβήτη ή καρδιά, πρόβλημα στους πνεύμονες , ηπατική νόσο ή ιστορικό θρόμβων στο αίμα μπορεί να κινδυνεύετε από μεγαλύτερες επιπλοκές.
Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ανεπαρκή επούλωση, η οποία μπορεί να προκαλέσει πιο σημαντικές ουλές ή απώλεια δέρματος. Αν συμβεί αυτό, μπορεί να χρειαστεί μια δεύτερη χειρουργική επέμβαση.
Όπως αναφέραμε και πριν, οι ουλές από μια κοιλιοπλαστική είναι αρκετά εμφανείς και αν και μπορεί να σβήσουν ελαφρά, ποτέ δεν θα εξαφανιστούν εντελώς. Ο χειρουργός σας μπορεί να συστήσει ορισμένες κρέμες ή αλοιφές για χρήση αφού έχουν επουλωθεί πλήρως για να σας βοηθήσει με τις ουλές.

Πώς θα φροντίσετε τον εαυτό σας μετά από τη χειρουργική επέμβαση

Είτε έχετε μια πλήρη , είτε μερική κοιλιοπλαστική, η τομή  σας θα είναι ραμμένη και δεμένη. Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσετε όλες τις οδηγίες του χειρουργού σας για το πώς να φροντίζετε τον επίδεσμο κατά τις ημέρες μετά από τη χειρουργική επέμβαση. Ο επίδεσμος που χρησιμοποιείται είναι μια σταθερή, ελαστική ζώνη που προωθεί την σωστή επούλωση. Ο χειρουργός σας θα σας δώσει οδηγίες, επίσης, για το πώς να τοποθετείστε καλύτερα, διότι μπορεί η καθιστή ή ξαπλωμένη θέση να σας βοηθήσει με τον πόνο.
Εάν είστε εξαιρετικά σωματικά δραστήριο πρόσωπο, θα πρέπει να περιορίσετε σοβαρά την εντατική άσκηση για τουλάχιστον έξι εβδομάδες. Ο γιατρός σας θα σας συμβουλεύσει σχετικά με αυτό. Μπορεί να χρειαστεί να απουσιάσετε έως και ένα μήνα από την εργασία σας μετά τη χειρουργική επέμβαση για να εξασφαλιστεί η ορθή ανάκαμψη. Και πάλι, ο γιατρός σας θα σας βοηθήσει να το καθορίσετε αυτό με βάση την προσωπική σας κατάσταση.

Επιστροφή στην Καθημερινότητα

Σε γενικές γραμμές, οι περισσότεροι άνθρωποι αγαπούν τη νέα τους εμφάνιση αφού έχουν υποβληθεί σε αυτή τη διαδικασία. Ωστόσο, δεν μπορείτε να αισθανθείτε ως ο κανονικός εαυτός σας για μήνες μετά την επέμβαση. Έχετε περάσει από μια μεγάλη δοκιμασία για να συμβεί αυτό, τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά, και είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσετε τη σωστή διατροφή και άσκηση για να διατηρήσετε τη νέα εμφάνισή σας.

Το ασφαλιστικό μου ταμείο θα καλύψει την κοιλιοπλαστική;

Οι ασφαλιστικοί φορείς γενικά δεν καλύπτουν την προαιρετική αισθητική χειρουργική. Ωστόσο, ο φορέας σας μπορεί να καλύψει ένα ορισμένο ποσοστό, αν έχετε μια κήλη που θα διορθωθεί μέσω της διαδικασίας, ή πρόσθια οι μύες σας είναι ασυνήθιστα εξαπλωμένοι.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ξεκινήσετε την επικοινωνία με την ασφαλιστική εταιρεία σας από νωρίς, και να συζητήσετε τις σχετικές ανησυχίες σας με τον χειρουργό σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο χειρουργός σας θα γράψει μια επιστολή προς τον ασφαλιστικό φορέα σας, κάνοντας την γνωμάτευση για την ιατρική αναγκαιότητα, αν ισχύει στην περίπτωσή σας.
Είναι επίσης πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι η ασφάλιση μπορεί να καλύπτει μόνο ορισμένα τμήματα της χειρουργικής επέμβασης, γι αυτό βεβαιωθείτε για τις λεπτομέρειες. Με οποιαδήποτε αισθητική χειρουργική, μπορεί να επηρεαστούν οι μελλοντικές ασφαλιστικές καλύψεις για σας και τα ασφάλιστρα σας μπορεί να αυξηθούν.

Share Button

Easy Related Posts