Λιπογλυπτική-Λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση αποτελεί την αφαίρεση λίπους από περιοχές με μεγαλύτερη από την επιθυμητή συσσώρευση, σε διάφορα σημεία του σώματος, όπως: βραχίονες, πλάτη, κοιλιά, ανδρικό στήθος, μηρούς, κνήμες, λαιμό, πρόσωπο, αυχένας.

Η Επέμβαση

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να γίνει με δύο τεχνικές: την κλασική και τη vaser. Η κλασσική λιποαναρρόφηση γίνεται σε εκτεταμένη περιοχή και σε μεγάλες ποσότητες λίπους . Η Vaser λιποαναρρόφηση έχει πιο θεαματικά αποτελέσματα ως τεχνική τελευταίας τεχνολογίας.

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της λιποαναρρόφησης Vaser  είναι:

  • Αναγνώριση του λιπώδους ιστού από τους υπόλοιπους ιστούς όπως τα αιμοφόρα μικροαγγεία και τα νεύρα, πράγμα  που είναι και ο επιθυμητός στόχος,
  • Διάσπαση του λίπους με την έγχυση ειδικού υγρού, το οποίο επίσης βοηθάει στην ελαχιστοποίηση της αιμορραγίας και πρόληψη του οιδήματος.
  • Αναρρόφηση μεγαλύτερης ποσότητας λίπους χωρίς να προκληθούν κακώσεις στους πέριξ ιστούς και στα μικροαγγεία, με αποτέλεσμα λείο δέρμα και καλή επούλωση.
  • Έγχυση του λίπους που αναρροφάται και το οποίο είναι καθαρό σε σημεία που υπάρχει έλλειψη (όπως ρινοπαρειακές, γλουτοί, στήθος κ.λ.π).
  • Σύσφιξη του δέρματος της περιοχής, από την οποία γίνεται η λιποαναρρόφηση, χάρη στη μέγιστη παραγωγή κολλαγόνου και ινοβλαστών απο τη θερμική ενέργεια που εκλύει η τεχνολογία Vaser.

Γραμμώσεις που επιτυγχάνει κάποιος άνδρας ή γυναίκα μόνο με γυμναστική και ειδική διατροφή για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο εξειδικευμένος πλαστικός μπορεί να διαμορφώσει έτσι την αφαίρεση λίπους ώστε να σχηματιστούν στην κοιλιακή, κυρίως χώρα μετά την επέμβαση.

Το αποτέλεσμα της επέμβασης φαίνεται από την πρώτη  ημέρα. Όμως, το τελικό αποτέλεσμα είναι αντιληπτό  ένα μήνα μετά την επέμβαση, καθώς τα οιδήματα υποχωρούν σταδιακά. Με τη μέθοδο vaser, συντελείται παραγωγή ινοβλαστών και σύσφιξη έως και 6 μήνες μετεγχειρητικά.

Ποιος είναι ο χρόνος ανάρρωσης μετά την επέμβαση;

Ο ασθενής μπορεί να επανέλθει στις καθημερινές του δραστηριότητες χωρίς ιδιαίτερες εμφανείς εκχυμώσεις και οιδήματα, χάρη στις σύγχρονες ατραυματικές τεχνικές. Θα πρέπει να αποφεύγεται η έντονη γυμναστική για τις πρώτες 3 εβδομάδες.

Πονάει η επέμβαση της λιποαναρρόφησης;

Η επέμβαση της λιποαναρρόφησης γίνεται με την τεχνική της υψηλής εξοίδησης και με χρήση του κατάλληλου τεχνικού εξοπλισμού (πολύ λεπτές κάνουλες, εξελιγμένο μηχάνημα διήθησης body – jet, κλπ.),  που προκαλεί ελάχιστο ιστικό τραυματισμό στο υποδόριο ιστό, γεγονός που συνεπάγεται ανώδυνο χειρουργείο και ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο (αντιμετωπίσιμο με τα πιο ελαφρά παυσίπονα, τύπου depon, ponstan, lonarid – όχι ασπιρίνη).

Η λιποαναρρόφηση είναι μέθοδος αδυνατίσματος;

Όχι, η λιποαναρρόφηση είναι μέθοδος διόρθωσης του σχήματος του σώματος, ιδιαίτερα εκεί που το τοπικό πάχος αντιμετωπίζεται πολύ δύσκολα, όπως οι πλάγιες περιοχές της κοιλιακής χώρας (ψωμάκια), η έξω επιφάνεια των μηρών, η έσω μηρών, τα γόνατα, κλπ.

Η λιποαναρρόφηση είναι μόνιμη λύση για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους;

Το σώμα του ανθρώπου μετά την εφηβεία δεν  παράγει νέα λιποκύτταρα . Συνεπώς, μετά την αφαίρεση λιποκυττάρων από κάποιο σημείο του σώματος, αυτά δεν αντικαθίστανται από τον οργανισμό με νέα. Αυτό σημαίνει ότι το αποτέλεσμα μετά από λιποαναρρόφηση στο σχήμα του σώματος είναι μόνιμο, εφόσον κάποιος κινείται σε ένα λογικό εύρος τριών – τεσσάρων κιλών πάνω ή κάτω και δεν υπερβαίνει κατά πολύ αυτό.

 

Για όλες τις διαδικασίες και αναλυτική ενημέρωση γύρω από κάθε επέμβαση, επισκεφθείτε το επίσημο site  του Exelixis Medical Institute εδώ

 

Share Button

Easy Related Posts