Μαθαίνω για την επέμβαση Ρινικού Διαφράγματος

Ένα σύνηθες εμπόδιο της αναπνοής μας είναι η σκολίωση του ρινικού διαφράγματος και η υπερτροφία των ρινικών κογχών. Η αφαίρεση ή/και η μετακίνηση στην ενδεικνυόμενη θέση του  διαφράγματος παράλληλα με την καυτηρίαση (ή αφαίρεση τμήματος) των κάτω ρινικών κογχών αλλάζει πλήρως την ανατομία της περιοχής και έχει σαν αποτέλεσμα την μεγάλη αύξηση της ποσότητας του αέρα που περνά από τη μύτη, ως εκ τούτου και  καλύτερο ύπνο, μείωση του ροχαλητού και των υπνικών απνοιών, καθώς και την βελτίωση της όσφρησης και της γεύσης .

 

Πονάει η επέμβαση του διαφράγματος;

Με την σωστή χειρουργική τεχνική κατά τη διάρκεια της επέμβασης, είναι ένα ανώδυνο χειρουργείο.

 

Σε ποια ηλικία μπορεί να γίνει η επέμβαση;

Η επέμβαση του ρινικού διαφράγματος γίνεται με ασφάλεια από την ολοκλήρωση της ανάπτυξης. Για τα κορίτσια η ηλικία αυτή είναι τα δεκαέξι έτη και τα για τα αγόρια τα δεκαοκτώ (εκτός από σοβαρές διαμαρτίες κατα την διάπλαση όπως τα περιστατικά λαγόχειλου που γίνεται νωρίτερα).

 

Θα είναι πρησμένο το πρόσωπό μου μετά το χειρουργείο;

Όχι, μετεγχειρητικά δεν υπάρχει κανένα πρήξιμο.

 

Πότε θα είναι αντιληπτό το  αποτέλεσμα;

Το αποτέλεσμα στην λειτουργία της μύτης είναι μόνιμο και την αμέσως επόμενη μέρα από το χειρουργείο ο ασθενής αναπνέει κανονικά μετά την αφαίρεση του ήπιου πωματισμού.

Πότε μπορώ να βγω από την κλινική;

Το ίδιο βράδυ μετά από την επέμβαση και πολύ σπάνια το επόμενο πρωί μπορεί ο ασθενής να επιστρέψει στο σπίτι.

 

Τι πρέπει να κάνω μετά την επέμβαση;

Το μόνο που πρέπει να κάνει ο ασθενής είναι να ακολουθήσει τις απλές οδηγίες ρινοπλύσεων με φυσιολογικό ορό στο εσωτερικό της μύτης και περιποίησης με μαλακτική αλοιφή για τρεις με τέσσερεις εβδομάδες.

Share Button