Μείωση του στήθους

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της σμίκρυνσης στήθους;

Ο σκοπός της σμίκρυνσης στήθους είναι να γίνει το στήθος μικρότερο και ανορθωμένο. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και φυσικό και βελτιώνει πάρα πολύ την εμφάνιση του στήθους, την ποιότητα ζωής, αλλά και όλη την ψυχολογία της γυναίκας.

Πώς γίνεται η μείωση (σμίκρυνση) και ταυτόχρονη ανόρθωση στήθους;

Η επέμβαση γίνεται με  γενική αναισθησία. Οι μαστοί μικραίνουν με ταυτόχρονη ανόρθωση της θηλής.

Πόσο διαρκεί η επέμβαση;

Η επέμβαση συνήθως διαρκεί τρεις έως τέσσερις ώρες. Η διάρκεια της διαδικασίας διαφέρει ανάλογα με την τεχνική που χρησιμοποιείται και την ανατομία του ασθενή αλλά και από το μέγεθος των μαστών.

Πρέπει να μείνω στο νοσοκομείο;

Συνήθως χρειάζεται να παραμείνετε στο νοσοκομείο ένα βράδυ.

Θα πονέσω;

Ο πόνος είναι πολύ μικρός, διαρκεί μία έως δύο ημέρες, μειώνεται κάθε μέρα και αντιμετωπίζεται άνετα με παυσίπονα.  Όταν ξυπνήσετε, θα αισθάνεστε καλά. Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε την φαρμακευτική αγωγή που θα σας υποδείξει ο γιατρός. Φροντίστε να έχετε κάποιον μαζί σας για να σας μεταφέρει στο σπίτι ενώ ίσως χρειαστείτε βοήθεια στο σπίτι για τις πρώτες δύο μέρες.Ο χειρουργός θα σας δώσει αντιβιοτικά και κάποια άλλα φάρμακα, (πιθανώς παυσίπονα, σίδηρο κλπ ), που θα παίρνετε μετά την εγχείρηση. Θα ήταν καλό να έχετε την συνταγή εκ των προτέρων.

Τι μπορώ να περιμένω μετά την εγχείρηση;

Οι μαστοί σας θα περιδεθούν με γάζες και σφιχτό επίδεσμο για προστασία και υποστήριξη. Επίσης για 1-2 μέρες μπορεί να έχετε σωληνάρια που θα εξέρχονται από τις τομές για την παροχέτευση του πλεονάζοντος υγρού. Ο πόνος στον αυχένα και στην πλάτη που πιθανόν να είχατε, προ της επέμβασης, καθώς και η δυσκολία στην υγιεινή της περιοχής ,ή στο να ντυθείτε θα βελτιωθεί σημαντικά. Θα καλυτερεύσει το η άνεσή σας στις καθημερινές σας δραστηριότητες και η διάθεσή σας.

Share Button

Easy Related Posts