Αυτιά που δεν κρύβονται

Για τα “πεταχτά” αυτιά, δηλαδή τα αυτιά που τα πτερύγιά τους προβάλλουν από το κεφάλι περισσότερο απ’ ότι επιθυμούμε, η λύση είναι η ωτοπλαστική. Στόχος της επέμβασης είναι η θέση των αυτιών να είναι κοντά στο υπόλοιπο κρανίο και να μην προβάλλουν υπερβολικά.
Το παιδί μου έχει πεταχτά αυτιά, πόσο χρονών μπορεί να χειρουργηθεί;

Η ηλικία  κατά την επέμβαση είναι συνήθως ανάμεσα στα 4 και τα 14 έτη, ενώ η επέμβαση γίνεται σε ενήλικο οποιασδήποτε ηλικίας.Εάν το παιδί είναι μικρό, τότε συνήθως χρησιμοποιούμε γενική αναισθησία.Για μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες συνήθως χρησιμοποιούμε τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με sedation(μέθη).

Πόσο θα μείνω στην κλινική;
Μέσα σε 3-6 ώρες μετά από την επέμβαση ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι.
Τι πρέπει να προσέξω μετά την επέμβαση;
Ένας ήπιος επίδεσμος που τοποθετείται μετά την επέμβαση στην περιοχή, αφαιρείται μετά από 2-3 ημέρες.Με ήπια αναλγητικά αντιμετωπίζεται κάποια ήπια ενόχληση που για λίγες ημέρες ίσως παρατηρηθεί.Σε 1-2 ημέρες μπορείτε να επιστρέψετε κανονικά στις καθημερινές σας δραστηριότητες . Για τους ενήλικες επιστροφή στην εργασία συνιστάται σε 5 ημέρες ενώ τα παιδιά σε μία εβδομάδα μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο .Για 1 μήνα συνιστάται προσοχή ώστε να αποφευχθεί άμεσος τραυματισμός των αυτιών .
Για όλες τις διαδικασίες και αναλυτική ενημέρωση γύρω από κάθε επέμβαση, επισκεφθείτε το επίσημο site  του Exelixis Medical Institute εδώ
Share Button