Πώς διορθώνω το πηγούνι;

H επέμβαση της Γενειοπλαστικής ή αλλιώς Αυξητικής του γενείου ή του πηγουνιού έχει σαν στόχο την αναδιαμόρφωση του πηγουνιού (γενείου) προκειμένου να ταιριάζει καλύτερα με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Η επέμβαση της αυξητικής του γενείου γίνεται με εισαγωγή ενθέματος στην περιοχή του γενείου διαμέσω του στόματος ή με μικρή τομή εξωτερικά στο δέρμα του πηγουνιού.

Γίνεται με τοπική και σπανίως γενική αναισθησία.Εάν συνδυαστεί με ρινοπλαστική ή άλλες μεγαλύτερες επεμβάσεις η αναισθησία είναι γενική.Διαρκεί συνήθως 30 λεπτά ενώ σε περίπτωση που συνδυαστεί με άλλες επεμβάσεις μπορεί το σύνολο να φτάσει και τις 3 ώρες.

Εξιτήριο δίδεται 6 ώρες μετά την επέμβαση. Σε συνδυασμό με άλλες επεμβάσεις όπως φαρυγγουπερώιο πλαστική το εξιτήριο γίνεται την επομένη το πρωί.Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

Συχνά η γενειοπλαστική συνδυάζεται με άλλες επεμβάσεις του προσώπου όπως η ρινοπλαστική οπότε ονομάζεται προφιλοπλαστική, ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με βλεφαροπλαστική, ωτοπλαστική, λιποαναρρόφηση ή Facelift.

Η έξοδος από την κλινική γίνεται την ίδια μέρα το βράδυ ή την επομένη το πρωί.

Μετά την επέμβαση τοποθετείται ένας ειδικός επίδεσμος για 48 ώρες.

Μπορεί να εμφανιστεί μικρό οίδημα (πρήξιμο) στην περιοχή ενώ συνήθως υπάρχει μια μικρή δυσφορία που υποχωρεί με τα συνήθη παυσίπονα.

Για μία εβδομάδα συνιστάται η κατανάλωση μαλακών τροφών.

Η επιστροφή στην εργασία γίνεται μετά από 7 περίπου ημέρες.

Το αποτέλεσμα φαίνεται αμέσως αλλά την τελική διαμόρφωση θα την δείτε σε 1-1,5 μήνα.

Share Button