Ρινοπλαστική στους άνδρες

Ρινοπλαστική στους άνδρες

Μια ρινοπλαστική έχει ως σκοπό να προσαρμόσει την μύτη στο πρόσωπο του ασθενούς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ακριβώς επειδή το πρόσωπο των ανδρών στο οποίο θα “ταιριάξουμε” την μύτη είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό των γυναικών, το σχήμα της μύτης θα πρέπει να είναι σχετικό με τα γενικώς θεωρούμενα ως “ανδρικά χαρακτηριστικά”.

rinoplastiki antras prin kai meta

 

 

  • Παρότι λοιπόν η μύτη ενός άνδρα θα πρέπει να είναι εμφανώς “ανδρική”, δυστυχώς φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν εφαρμόστηκε από πολλούς πλαστικούς χειρουργούς. Σε γενικές γραμμές μια θηλυκή μύτη μπορεί να βελτιωθεί παίρνοντας ένα μικρότερο σχήμα ή φροντίζοντας να έχει μια ελαφρώς στενότερη εμφάνιση, ενώ η μύτη ενός άνδρα θα φανεί περίεργη αν η άκρη της είναι υπερβολικά γυριστή, ανασηκωμένη ή κοίλη.

 

  • Μια ίσια μύτη είναι ιδιαίτερης σημασίας σε ένα γυναικείο πρόσωπο, αλλά για ένα ανδρικό πρόσωπο μια μικρή απόκλιση μπορεί να είναι αποδεκτή.

 

  • Κατά την προβολή του προφίλ, ένα ευθύ προφίλ ή μια μικρή κυρτότητα στη μεσαίο μέρος της μύτης σε έναν άνδρα είναι σωστά αποτελέσματα, σε μια γυναίκα θα πρέπει να έχουμε ευθεία μύτη ή μια κοίλανση προς τα κάτω.

 

  • Οι οστεοτομίες (στένωση των ρινικών οστών) είναι εντελώς διαφορετικές σε μια ανδρική ρινοπλαστική από μια γυναικεία ρινοπλαστική. Οι γυναίκες συχνά αναζητούν ελαφρά μείωση του μεγέθους της μύτης σε μετωπική όψη. Η μύτη ενός άνδρα θα πρέπει να μειωθεί με προσοχή. Σε μια ανδρική ρινοπλαστική η μεγάλη ελλάτωση του φάρδους της μύτης είναι σημάδι ότι ο χειρουργός έχει εκτελέσει πολύ επιθετικά τις οστεοτομίες.

Ο αριθμός των ανδρών που κάνουν ρινοπλαστική αυξάνεται με τα χρόνια

Η πλαστική χειρουργική έχει αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια.
Ολοένα και περισσότεροι άνδρες αναζητούν την πλαστική χειρουργική για να
βελτιώσουν την αυτοεκτίμηση και την εμφάνισή τους.

rinoplastiki antras prin kai meta

Πολλοί άνδρες θεωρούνται όμορφοι όταν έχουν αρρενωπά χαρακτηριστικά και μερικές μύτες στην πραγματικότητα ωφελήθηκαν από αύξηση του μεγέθους.

Ρινοπλαστική σε άνδρα. Πριν και μετά. Περίπτωση 5

Στις ημέρες μας οι τεχνικές για την αύξηση της ράχης της μύτης έχουν βελτιωθεί, έτσι ώστε η προβολή του μοσχεύματος να είναι λιγότερο αισθητή και η προβολή της ρινικής άκρης να είναι πιο εμφανής.

Πώς θα έπρεπε να δείχνει η μύτη των ανδρών σε σχέση με τη μύτη των γυναικών;

Η μύτη ενός άνδρα θα πρέπει να ταιριάζει στο πρόσωπό του. Συχνά οι άνδρες αναζητούν ισχυρότερη ράχη και μεγαλύτερη προβολή της ρινικής άκρης. Ενώ συνήθως οι γυναίκες αναζητούν μια στενότερη μύτη οι περισσότεροι άνδρες αναζητούν ευρύτερες μύτες.

Οι άνδρες ως ασθενείς είναι περισσότερο ή λιγότερο ιδιαίτεροι από τις γυναίκες;

Όπως συμβαίνει και με τις γυναίκες ασθενείς, υπάρχει μια ευρεία ποικιλία των προσωπικοτήτων και των αναγκών για κάθε ασθενή. Ασφαλώς κάθε ασθενής έχει συγκεκριμένη άποψη για το τι του αρέσει. Παρότι γενικά θεωρείται ότι οι άνδρες είναι πιο δύσκολοι ασθενείς, η εμπειρία μας δεν έδειξε κάτι τέτοιο. Στην πραγματικότητα σχεδόν το 50% των ρινοπλαστικών γίνονται σε  άνδρες.

Οι ασθενείς που φέρνουν στην επίσκεψη μαζί τους την φωτογραφία κάποιου διάσημου στον οποίο θέλουν να μοιάσουν, συνήθως δεν έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες. Ορισμένες μύτες μπορεί να είναι πολύ όμορφες σε κάποιο πρόσωπο, αλλά δεν θα μπορούσαν να ταιριάξουν σε ένα άλλο. Για παράδειγμα, η μύτη του Brad Pitt δεν θα εμφανίζεται σωστά στο πρόσωπό Χιου Τζάκμαν και αντίστροφα

Θεωρούμε ότι μια διεξοδική συζήτηση με τον ασθενή, με τη βοήθεια της
προσομοίωσης ρινοπλαστικής με το Vectra 3 D – το σύστημα προσομοίωσης που μόνο εμείς
διαθέτουμε στην Ελλάδα- διευκολύνει την επικοινωνία και οδηγεί σε
καλύτερη συνεννόηση μεταξύ ασθενούς και χειρουργού με σκοπό το καλύτερο
δυνατό αποτέλεσμα και την μεγαλύτερη ικανοποίηση του ασθενούς.

Share Button

Easy Related Posts