Χωρίς τις αμυγδαλές

 Η αφαίρεση των αμυγδαλών είναι μια συχνή επέμβαση και γίνεται είτε με συμβατικό εξοπλισμό, ή με υπερήχους, ραδιοσυχνότητες ή Laser.
Πότε πρέπει να βγάζουμε τις αμυγδαλές;
Η Αμυγδαλεκτομή  γίνεται όταν παρατηρούνται τα παρακάτω:
1.Συχνά επεισόδια αμυγδαλίτιδας και πολύ περισσότερο όταν τα επεισόδια είναι δεν αντιμετωπίζονται εύκολα με την χορήγηση αντιβιοτικών.
2. Μέγεθος τους είναι πολύ μεγάλο και φαινόμενα -ιδίως σε παιδιά- απνοιών στον ύπνο, καθυστέρηση στην ανάπτυξη, επιβάρυνση καρδιακής λειτουργίας, και ορατός κίνδυνος απόφραξης (αδυναμία αναπνοής) όταν υπάρχει φλεγμονή.
3. Διεγνωσμένα  προβλήματα καρδιολογικής ή νεφρολογικής φύσης μαζί με ιστορικό αμυγδαλίτιδων, οπότε τις αφαιρούμε για να μην επιβαρύνονται η καρδιά και τα νεφρά.
4. Επιπλοκές των αμυγδαλίτιδων, οπότε η επέμβαση επιβάλλεται και πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατό.
Πόσο θα μείνω στην κλινική;
Ο ασθενής μπορεί να γυρίσει στο σπίτι 6 ώρες μετά το χειρουργείο και σπανίως την επομένη το πρωί. Εάν συνδυαστεί με άλλες επεμβάσεις  το εξιτήριο γίνεται την επομένη το πρωί.
Τι πρέπει να προσέχω μετά την επέμβαση;
Θα πρέπει να καταναλώνετε κρύα ροφήματα και φαγητά για 2 ημέρες, να αποφεύγετε τις ζεστές τροφές και ροφήματα για 7-10 ημέρες, καθώς και τις σκληρές τροφές για 15-20 ημέρες.
Επιστρέφοντας στο σπίτι θα πρέπει επίσης να παίρνετε συστηματικά αναλγητικά περίπου για 7-10 ημέρες και αντιβιοτικά προληπτικά για 7-10 ημέρες.
Για όλες τις διαδικασίες και αναλυτική ενημέρωση γύρω από κάθε επέμβαση, επισκεφθείτε το επίσημο site  του Exelixis Medical Institute εδώ
Share Button