Face lift tips και συμβουλές

Πριν την επέμβαση του face lifting, κάποιες συμβουλές και tips από τους εξειδικευμένους πλαστικούς χειρουργούς μας θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες:

 

1. Συνήθως σε επέμβαση facelift προχωρούν άνδρες ή γυναίκες άνω των 45 ετών, διότι το αποτέλεσμα θα είναι πιο μακροχρόνιο και θα είναι μεγάλη η διαφορά στην εμφάνιση του προσώπου μετά την επέμβαση. Ωστόσο, μπορεί και σε νεώτερη ηλικία να γίνει τέτοιου είδους επέμβαση εφόσον είναι έντονη η χαλάρωση ή η ρυτίδωση του δέρματος (όχι λόγω ηλικίας αλλά λόγω ειδικών καταστάσεων όπως είναι η απότομη απώλεια βάρους).

2. Δεν πρέπει να πάρετε ασπιρίνη μία εβδομάδα πριν την επέμβαση καθώς και οποιοδήποτε άλλο σκεύασμα που να περιέχει σαλικιλικό. Επίσης αποφύγετε τις πολυβιταμίνες πριν την επέμβαση

3. Θα βοηθούσε πάρα πολύ 10-15 ημέρες πριν να γίνει ένας βαθύς καθαρισμός προσώπου.

4. Κάνετε τη βαφή των μαλλιών σας 15-20 ημέρες πριν την επέμβαση, ώστε να μην χρειαστείτε να την κάνετε μετά την επέμβαση.

5. Εάν καπνίζετε θα πρέπει να διακόψετε το κάπνισμα εάν είναι δυνατόν και ένα μήνα πριν διότι η νικοτίνη δεν επιτρέπει την καλή επούλωση των τραυμάτων και συντελεί στην παράταση των εκχυμώσεων και οιδημάτων.

6. Η κατάλληλη εποχή για τέτοιου είδους επέμβαση είναι από τα τέλη Σεπτέμβρη έως αρχές καλοκαιριού (ο ασθενής μετά την επέμβαση δεν πρέπει να εκτεθεί σε έντονη ηλιοφάνεια και υψηλή θερμοκρασία).

 

Share Button