Διαγνωστική Τομογραφία Πειραιά

diagnostiki-tomografia-peiraia1
Διαγνωστικό Κέντρο
Αξονικής Τομογραφίας, Μαγνητικής Τομογραφίας, Υπερηχογραφίας, Υπερηχοκαρδιογραφίας, Ακτινολογικό, Mέτρησης Οστικής Πυκνότητας, Μαστού
Ακτή Μουτσοπούλου 60
210.4280025 & 210.4523526
www.evroiatriki.gr

Η ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ,Η Διαγνωστική Τομογραφία Πειραιά, παρέχει από το 1991 διαγνωστικές υπηρεσίες υψηλής ακρίβειας στους ασθενείς του Πειραιά, της Νότιας & Δυτικής Αττικής και των νησιών του Αιγαίου. Πλέον του έμπειρου ιατρικού και επιστημονικού προσωπικού, στελεχώνεται από καταξιωμένους ακτινοδιαγνώστες. Εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με το διεθνές Πρότυπο ISO 9001:2008, διαθέτει ιατρικά μηχανήματα των υψηλότερων προδιαγραφών, που διασφαλίζουν τα εγκυρότερα αποτελέσματα διάγνωσης. Παράλληλα, μέσω ενός καινοτόμου συστήματος διαχείρισης των εξετάσεων, διαμορφώνεται ένα άριστα οργανωμένο αρχείο ιατρικού ιστορικού για κάθε εξεταζόμενο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα συγκριτικής μελέτης των εξετάσεων κατά τη διάρκεια ενός επανελέγχου.Η Διαγνωστική Τομογραφία Πειραιά λειτουργεί καθημερινά από τις 8:00 έως τις 20:30 και το Σάββατο από τις 8:00 έως τις 13:00. Παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και είναι συμβεβλημένη με όλα τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία (ΕΟΠΥΥ – ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ, ΟΓΑ-, ΕΤΑΑ, ΟΑΤΥΕ, ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ, κ.ά.) και με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Επιπλέον πληροφορίες για τις υπηρεσίες της Διαγνωστικής Τομογραφίας Πειραιά θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.evroiatriki.gr, όπου υπάρχει και δυνατότητα ηλεκτρονικού προγραμματισμού επίσκεψης.

Υπηρεσίες

ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ
ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΓΓΕΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΟΛΥΤΟΜΙΚΗ ΑΞΟΝΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ (64 TOMΩΝ)
ΑΞΟΝΙΚΗ ΣΤΕΦΑΝΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΞΟΝΙΚΗ ΑΓΓΕΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΞΟΝΙΚΗ ΚΟΛΟΝΟΣΚΟΠΙΣΗ
ΕΓΧΡΩΜΗ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΑ ΑΓΓΕΙΩΝ (TRIPLEX)
ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΚΛΑΣΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΜΕΤΡΗΣΗ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ
TRIPLEX ΚΑΡΔΙΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑ
ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΚΟΠΩΣΕΩΣ
HOLTER ΡΥΘΜΟΥ & ΠΙΕΣΕΩΣ

Στην ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ λειτουργούν τα ακόλουθα τμήματα :

ΤΜΗΜΑ ΜΑΓΝΗΤΙΚHΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πρόσφατα εγκαταστάθηκε και λειτουργεί Μαγνητικός Τομογράφος τελευταίας γενιάς του οίκου General Electric με ισχυρό μαγνητικό πεδίο 1.5 Τesla. O κορυφαίος σήμερα στην Ελλάδα μαγνητικός τομογράφος τέτοιων δυνατοτήτων,εφαρμόζει νέες τεχνικές παρέχοντας υψηλής διαγνωστικής ακρίβειας απεικόνιση και ταυτόχρονα θεαματική βελτίωση στην άνεση του ασθενή κατά τη διάρκεια της εξέτασης.
Ο περιορισμός του χρόνου εξέτασης στο 1/4 των παλαιότερων μηχανημάτων, με δυνατότητα αναδρομικής ανασύνθεσης και πολυφασικών τεχνικών, η σημαντική μείωση του θορύβου, η βελτίωση της άνεσης, η συνεχής οπτικοακουστική επικοινωνία με τον εξεταστή και η διακριτική μουσική υπόκρουση, μειώνουν σημαντικά το άγχος και την αγωνία του ασθενή ακόμη και των κλειστοφοβικών. Συγκεκριμένα ο μαγνητικός τομογράφος είναι εξοπλισμένος με:
Πλήρες νευρολογικό πακέτο ακολουθιών δισδιάστατης και τρισδιάστατης απεικόνισης του εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης καθώς και ακολουθιών μελέτης διάχυσης στον εγκεφαλικό ιστό. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα 3D τεχνικών για έλεγχο του μεμβρανώδους λαβυρίνθου.
Ορθοπεδικό πακέτο ακολουθιών για την λεπτoμερή ανάδειξη όλων των μυοσκελετικών δομών και ειδικών ακολουθιών μελέτης του αρθρικού χόνδρου.
Πλήρες πακέτο αγγειογραφίας με ακολουθίες όλων των τεχνικών προσφέροντας λεπτομερή απεικόνιση των εγκεφαλικών αρτηριών, των καρωτιδικών συστημάτων, της θωρακικής και κοιλιακής αορτής σε τρισδιάστατη απεικόνιση καθώς και των περιφερικών αρτηριών των άνω και κάτω άκρων.
Πλήρες πακέτο ακολουθιών για τη μελέτη των συμπαγών οργάνων της άνω κοιλίας καθώς και της πυέλου όπως και λογισμικό για την λεπτομερή τρισδιάστατη απεικόνιση του χοληφόρου δένδρου και του παγκρεατικού πόρου (MRCP).
Πλήρες ογκολογικό πακέτο ακολουθιών με ισχυρά εργαλεία ανάδειξης παθολογικών εστιών σε ολόσωμη απεικόνιση συμπεριλαμβανομένων και ακολουθιών διάχυσης.
Μια πρόσφατη εφαρμογή η οποία πραγματικά έχει δημιουργήσει σημαντική αίσθηση στη διεθνή ιατρική κοινότητα είναι η πραγματοποίηση της μαγνητικής μαστογραφίας με υψηλής ευκρίνειας και διαγνωστικής αξιοπιστίας απεικονίσεις προσφέροντας πολλαπλά στη διάγνωση νεοπλασμάτων του μαστού ιδιαίτερα σε νεαρές γυναίκες.

ΤΜΗΜΑ ΑΞΟΝΙΚΗΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑΣ

Το τμήμα είναι εξοπλισμένο με τελευταίας γενιάς (2008), πολυτομικό αξονικό τομογράφο 64 τομών του οίκου General Electric, με αποτέλεσμα να δίδεται σαφώς χαμηλότερη δόση ακτινοβολίας στον κάθε ασθενή, να επιτυγχάνεται αυξημένη ταχύτητα με περιορισμό της διάρκειας της εξέτασης σε χρόνο δευτερολέπτων και δυνατότητα πολυφασικών τεχνικών και ανασύνθεσης εικόνων, παρέχοντας τρισδιάστατες πλέον απεικονίσεις σε παθήσεις αγγείων, ορθοπεδικές παθήσεις (πολυτραυματίες), οδοντιατρικές εφαρμογές αλλά και παθήσεις του πεπτικού σωλήνα.
Η ανασύνθεση των εικόνων με τομές σε υποδιαιρέσεις του ενός χιλιοστού αναδεικνύουν μικρές ανατομικές κατασκευές του λιθοειδούς.
Η εικονική κολονοσκόπηση αποτελεί την πλέον σύγχρονη μέθοδο απεικόνισης και μελέτης του παχέος εντέρου.
Η εικονική βρογχοσκόπηση απεικονίζει με εξαιρετική λεπτομέρεια το πνευμονικό δέντρο.
Η αξονική αγγειογραφία εγκεφάλου αναδεικνύει με εξαιρετική ευκρίνεια την ενδοκράνια κυκλοφορία και είναι νέα εξέταση εκλογής στον εντοπισμό των παθήσεων των αγγείων.

ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Το Ακτινολογικό τμήμα είναι εξοπλισμένο με σύγχρονο ακτινογραφικό συγκρότημα του οίκου General Electric
Έτσι εξασφαλίζεται χαμηλή δόση ακτινοβολίας και εξαιρετική απεικόνιση εξετάσεων
Είναι κατάλληλο για εφαρμογή σε ενήλικες και παιδιά.
Το τμήμα προσφέρει όλο το φάσμα των κλασσικών ακτινολογικών εξετάσεων.

ΤΜΗΜΑ ΜΑΣΤΟY

Το τμήμα είναι εξοπλισμένο με υψηλής διακριτικής ικανότητας, τελευταίας γενιάς (2007), ψηφιακό μαστογράφο του οίκου General Electric “τύπου Senographe Essential”, με ελάχιστη δόση ακτινοβολίας, περιορισμένη στο ¼ της απαιτούμενης δόσης εξέτασης των μη ψηφιακών μηχανημάτων
Έτσι εξασφαλίζουμει υψηλής ανάλυσης ψηφιακές μαστογραφίες, με δυνατότητα ψηφιακής μεγένθυσης σε οποιοδήποτε τμήμα αυτών, αλλά και εντοπισμένων και μεγενθυμένων ψηφιακών μαστογραφικών απεικονίσεων.
Με το σύστημα ψηφιακής μαστογραφίας επιτυγχάνεται αυξημένη διακριτική ικανότητα ακόμη και στους πυκνούς νεανικούς μαστούς, μείωση των επαναληπτικών λήψεων και της δόσης, δυνατότητα αποθήκευσης των εξετάσεων σε ηλεκτρονικό αρχείο για απεριόριστο χρόνο και δυνατότητα μεταφοράς των εικόνων μέσω του διαδικτύου. Ταυτόχρονα το τμήμα του μαστού υποστηρίζεται από μηχανήματα υπερήχων, με κεφαλές υψηλής συχνότητας και ευκρίνειας που συμπληρώνει τις διαγνωστικές απαιτήσεις και παρέχει και επιπλέον απεικονιστικές λύσεις στις παθήσεις του μαστού.

ΤΜΗΜΑ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΥΠΕΡΗΧΟΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Η ραγδαία εξέλιξη της πληροφορικής σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της μικροηλεκτρονικής είχε σαν αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια την κατασκευή μηχανημάτων υπερήχων υψηλής διαγνωστικής ικανότητας και αξιοπιστίας.
Το εργαστήριο εγκατέστησε πρόσφατα τον τελευταίας γενιάς Ψηφιακό Υπερηχοτομογράφο LOGIQ 7 του οίκου General Electric με πλήρη προγράμματα διάγνωσης, προηγμένες απεικονιστικές τεχνικές που δίνουν απεικόνιση υψηλής διακριτικής ικανότητας και ευκρίνειας καθώς και ηχοβόλες κεφαλές για όλες τις διαγνωστικές εξετάσεις.
Η καλύτερη κατανόηση της αιμοδυναμικής ροής του αίματος σε συνδυασμό με τις συσκευές υπερήχων τελευταίας γενιάς όπως αυτή του εργαστηρίου μας, επιτρέπουν αξιόπιστη διαγνωστική προσέγγιση πολλών καρδιολογικών και αγγειακών παθήσεων, τρισδιάστατες απεικονίσεις και τη διάγνωση παθήσεων όλων των οργάνων του σώματος, αλλά και των επιφανειακών οργάνων όπως ο θυρεοειδής και ο μαστός, με υψηλών συχνοτήτων ηχοβόλες κεφαλές.
Σημαντική είναι η συμβολή του τμήματος υπερήχων στη διαγνωστική προσέγγιση παθήσεων τενόντων μυών και αρθρώσεων.
Οι υπερηχογραφικά καθοδηγούμενες βιοψίες έχουν πλέον μπει στην καθημερινή ιατρική πρακτική για τα επιφανειακά όργανα και έχουν καταξιωθεί ως μια από τις ασφαλέστερες μεθόδους διαγνωστικής προσέγγισης παθήσεων του προστάτη, όταν αυτή επιβάλλεται από τον υπόλοιπο κλινικό & εργαστηριακό έλεγχο.

ΤΜΗΜΑ MEΤΡΗΣΗΣ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ

Το τμήμα μέτρησης οστικής πυκνότητας διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας Οστεοπυκνόμετρο μεθόδου διπλής ενεργειακής δέσμης (DEXA) του οίκου General Electric, εξασφαλίζοντας υψηλής ακρίβειας οστικές μετρήσεις & διαγνώσεις οστεοπόρωσης στις πλέον βεβαρυμένες οστικές ομάδες.
Έτσι πραγματοποιούνται μετρήσεις ακριβείας στην σπονδυλική στήλη, στο ισχίο, ταυτόχρονη μέτρηση και των δύο ισχίων με άμεση εξαγωγή και σύγκριση των αποτελεσμάτων μεταξύ τους, στην περιοχή του αντιβραχίου καθώς και σε οποιοδήποτε σημείο του ανθρωπίνου σώματος.
Επιτυγχάνεται ακριβής εκτίμηση του ρυθμού απώλειας οστικής μάζας και επιτρέπεται η αξιολόγηση της ανταπόκρισης του ασθενούς στην αντιοστεοπορωτική αγωγή.

Video gallery
ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Διεύθυνση:
Ακτή Μουτσοπούλου 60
18536 ΠειραιάςΤηλεφωνικά ραντεβού:
Διαγνωστική Τομογραφία Πειραιά: 210.4280025 & 210.4523526
Thedoctors: 211.800.60.20
(σύνδεση με όλα τα Διαγνωστικά κέντρα της Ευρωιατρικής)Ραντεβού On-line:
Πατήστε εδώ
ή ανοίξτε την διεύθυνση

http://www.evroiatriki.gr/επικοινωνία