Μανής Αναστάσιος

Χειρούργος Οδοντίατρος
Περιοδοντολόγος - Εμφυτευματολόγος
Δροσίνη 7, Κηφισιά
210-8083155
www.periodontio.gr

Ο Δρ Αναστάσιος Μανής γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Αμάρυνθο Εύβοιας και αποφοίτησε από το 1ο λύκειο Κηφισιάς το έτος 1994.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην οδοντιατρική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών το 2004.
Το 2004-2005 άσκησε την γενική οδοντιατρική στο 251 ΓΝΑ και 2ο ΚΕΠ της Πολεμικής Αεροπορίας όπου και υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία.
Από το 2005 έως το 2007 εξειδικεύτηκε στην περιοδοντολογια και τα οδοντικά εμφυτεύματα στην οδοντιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης των Ηνωμένων Πολιτειών.
Από το 2007 ασχολείται αποκλειστικά στην κλινική του με την θεραπεία των περιοδοντικών ασθενών και την εμφυτευματολογία.
Είναι μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, της Αμερικανικής Ακαδημίας Περιοδοντολογιας και της Ακαδημίας Οστεοενσωματωσης.

Εμφυτεύματα

Μέχρι σήμερα η κλασσική οδοντιατρική για να αναπληρώσει ένα η περισσότερα χαμένα δόντια είχε στην διάθεση της την ακίνητη γέφυρα και τις κινητές οδοντοστοιχίες ( μερικές η ολικές ). Στην πρώτη επιλογή θα έπρεπε να υπάρχουν δόντια ανάμεσα στο κενό που έπρεπε να καλυφτεί και να τροχιστούν για να δεχτούν και να στηρίξουν την γέφυρα.Στις περιπτώσεις απουσίας δοντιών για συγκράτηση ακίνητης προσθετικής εργασίας η κατασκευή κινητών οδοντοπροσθετικών μηχανισμών έμοιαζε μονόδρομος, δημιουργώντας απογοήτευση στον ασθενή η σκέψη πως θα φέρει ένα ξένο σώμα στην στοματική του κοιλότητα που δεν είναι ακίνητο.
Μειωμένη στήριξη και συγκράτηση κατά την μάσηση και ομιλία ήταν τα μειονεκτήματα των οδοντοστοιχιών που συνόδευαν την έλλειψη αυτοπεποίθησης. Εδώ και τριάντα χρόνια όμως έχουν κάνει την εμφάνιση τους τα οδοντικά εμφυτεύματα, ανοίγοντας νέες ατραπούς στην σύγχρονη επανορθωτική οδοντιατρική.
Στηριζόμενη στο φαινόμενο της οστεοενσωματωσης, που είναι ο δεσμός που έχει την ικανότητα να δημιουργεί το τιτάνιο ( από το οποίο κατασκευάζονται τα εμφυτεύματα) με το ανθρώπινο οστό, μπορεί πλέον η οδοντιατρική επιστήμη να χαρίσει ένα άνετο, υγιές, λειτουργικό και αισθητικά αποδεκτό στοματικό περιβάλλον.

Πλαστική Χειρουργική
Η πρώτη εντύπωση λένε είναι πολύ σημαντική στις κοινωνικές μας συναναστροφές. Το χαμόγελο παίζει τον δικό του καθοριστικό ρόλο. Δυστυχώς όμως δεν είναι πάντα δεδομένο.
Επειδή Ένα ελκυστικό χαμόγελο προκαλεί πάντα τον θαυμασμό, όλο και μεγαλύτερος αριθμός ασθενών χτυπάει την πόρτα του περιοδοντολόγου για να αποκτήσει αυτοπεποίθηση βελτιώνοντας το χαμόγελό του.
Η πλαστική χειρουργική του περιοδοντίου αναφέρεται σε χειρουργικές τεχνικές που αποσκοπούν στην θεραπεία περιοδοντικών προβλημάτων που δημιουργούν αισθητική δυσαρμονία.
Συχνότερα προβλήματα που δημιουργούν οι περιοδοντικοί ιστοί στο χαμόγελο μας είναι η υπέρμετρη έκθεση ή υφίζηση των ούλων.

Περιοδοντικά Νοσήματα

Η περιοδοντολογία είναι κλάδος της οδοντιατρικής που ασχολείται με την πρόληψη, τη διάγνωση και την θεραπεία των νόσων του περιοδοντίου, με σκοπό τη διατήρηση για το μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα της φυσικής οδοντοφυΐας σε συνθήκες βιολογικά, λειτουργικά και αισθητικά αποδεχτές.
Επειδή η απώλεια δοντιών δημιουργεί ψυχολογικό, κοινωνικό και φυσικά οικονομικό φορτίο στην περίπτωση αποκατάστασης, είναι επιβεβλημένη η έγκαιρη διάγνωση της περιοδοντικής νόσου, που αποτελεί και την κυριότερη αιτία που χάνεται ένα δόντι.
Έτσι η επαγρύπνηση και η διαρκής ενημέρωση γύρω από τα περιοδοντικά νοσήματα θεωρείται υποχρέωση του οδοντιατρικού δυναμικού της χώρας μας.
Σε αυτό το έργο ο ρόλος του περιοδοντολόγου είναι πρωταγωνιστικός και ευθυνοβριθής.

Ο κύριος Μανής δέχεται στο ιατρείο του στην οδό Δροσίνη 7 στην Κηφισιά.Τηλ. 210-8083155