Διόγκωση παρωτίδας

Η παρωτίδα  είναι ο μεγαλύτερος σε μέγεθος αδένας που παράγει σάλιο και βρίσκεται στο πλάι του προσώπου λίγο μπροστά και κάτω από το αυτί  .

Τα συνήθη συμπτώματα που θα μας οδηγήσουν στο γιατρό είναι η διόγκωση στην περιοχή του αδένα η οποία χωρίς υποχρεωτικά να υπάρχει πόνος ή ευαισθησία της περιοχής αυξάνεται σε μέγεθος.

Πρέπει να ζητήσετε τη γνώμη του θεράποντα γιατρού σας, ώστε αν χρειαστεί να γίνουν κάποιες εξετάσεις,ενώ σε περίπτωση που αναπτυχθεί όγκος ή κύστη στην περιοχή της παρωτίδας τότε αφαιρείται μαζί με το κομμάτι της παρωτίδας που βρίσκεται γύρω από τη βλάβη.

Ο όγκος μαζί με το τμήμα της παρωτίδας που έχουν αφαιρεθεί αποστέλλονται για ιστολογική εξέταση. Η τομή δεν εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος, και είναι αρκετά μεγάλη παρά το ότι  η βλάβη μπορεί να είναι μικρή σε μέγεθος.Μόνο έτσι εξασφαλίζεται η πλήρης εξαίρεση της βλάβης σε υγιή όρια,δεν θα αντιμετωπίσουμε υποτροπή στο μέλλον,δεν θα προκληθεί βλάβη στο προσωπικό νεύρο και συνεπώς δεν θα επηρεαστούν η κίνηση και οι μορφασμοί του προσώπου.

Ο ασθενής δύο ημέρες μετά την επέμβαση μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι .

 

Share Button