Μετά την τυμπανοπλαστική

Η χειρουργική αποκατάσταση των ρήξεων τυμπάνου έχουν να κάνουν συνήθως με την χρόνια μέση ωτίτιδα η οποία είναι μια χρόνια φλεγμονή του μέσου αυτιού (πίσω από το τύμπανο) λόγω της οποίας και παραμένει η ρήξη διαρκώς ανοικτή.

Μετά από την τυμπανοπλαστική όπως λέγεται η σχετική επέμβαση,το αποτέλεσμα είναι μόνιμο εάν φυσικά έχουν αντιμετωπιστεί υπερτροφικές αδενοειδείς, πολύ μεγάλη σκολίωση ρινικού διαφράγματος κλπ

Ο ασθενής μετά την επέμβαση κινητοποιείται αμέσως, ενώ παραμένει ο πωματισμός στο αυτί για μία εβδομάδα περίπου, οπότε και θα τον αφαιρέσει ο χειρουργός.

Για ένα μήνα ενσταλλάσονται στο αυτί ωτικές σταγόνες και δεν χρειάζονται καθόλου αναλγητικά, παρά μόνο κατά τη διάρκεια του πωματισμού χορηγούνται προληπτικά αντιβιοτικά.

Τα ράμματα δεν αφαιρούνται συνήθως καθώς απορροφούνται, πέφτουν μόνα τους. Εάν έχουν χρησιμοποιηθεί μή απορροφήσιμα ράμματα, τότε θα αφαιρεθούν με τον πωματισμό μία εβδομάδα μετά το χειρουργείο.

Οι μεγάλες αυξομοιώσεις της πίεσης στο μέσο αυτί, θα πρέπει να αποφεύγονται (φτέρνισμα, χειρισμοί “ξεβουλώματος”) καθώς και στο περιβάλλον (κάθοδος από μεγάλο υψόμετρο και επιβίβαση σε αεροπλάνο) μέχρι την πλήρη ίαση, τουλάχιστον για ένα τρίμηνο.

 

Share Button