Επανορθωτική Μικροχειρουργική Κεφαλής & Τραχήλου

Οι όγκοι της περιοχής της κεφαλής και του τραχήλου μπορεί να είναι καλοήθεις ή κακοήθεις, μπορεί να αφορούν οποιοδήποτε σημείο του κεφαλιού ή του τραχήλου, και η αντιμετώπισή τους μπορεί να γίνει χειρουργικά και/ ή να συνδυαστεί με χημειοθεραπεία και/ή ακτινοθεραπεία.

Με την Επανορθωτική Μικροχειρουργική προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε το έλειμμα ώστε να διατηρηθεί τόσο η μορφή όσο και η λειτουργικότητα της περιοχής που έχει απολεσθεί μετά την εκτομή του όγκου.

Όπως και με κάθε ογκολογικό περιστατικό η ο ασθενής προσεγγίζεται  από το ογκολογικό συμβούλιο και απαιτείται η συνεργασία πολλών ιατρικών και παραιατρικών ειδικοτήτων όπως, ΩΡΛ, Γναθοχειρουργού, Ογκολόγου, Ακτινοθεραπευτή αλλά και  Φωνιάτρου,Λογοθεραπευτή, Προσθετολόγου, Ψυχολόγου, Διαιτολόγου, Φυσιοθεραπευτή, προκειμένου να να αντιμετωπιστούν ολιστικά τα προβλήματα που απορρέουν από την αναπηρία που καταλείπει το χειρουργικό έλλειμμα και να βοηθήσουν την αποκατάσταση και την  επάνοδο στην προηγούμενη κατά το δυνατόν δραστηριότητα μετά την επέμβαση.

Η Επανορθωτική Μικροχειρουργικήεφαρμόζεται στην αποκατάσταση μεγαλύτερων ή σύνθετων ελλειμμάτων όπου οι τοπικές ή επιχώριες  λύσεις δεν επαρκούν για τη λύση του προβλήματος. Γι αυτόν το λόγο, ανάλογα με τη θέση και το πόσο σύνθετο είναι το έλειμμα, αλλά και τη στάθμιση άλλων παραγόντων όπως συμπαραμαρτούσες παθολογικές καταστάσεις του ίδιου του ασθενούς ή βεβαρυμένη γενική κατάσταση που βάζουν πιθανόν σε ρίσκο την έκβαση της επέμβασης λόγω της βαρύτητας και διάρκειάς της αλλά και της επιτυχίας του αποτελέσματος, υπάρχουν διάφορες επιλογές σε σχέση με τη δότρια περιοχή.

 

Share Button

Easy Related Posts