Αντίο ρυτίδες με το baby botox

Παρελθόν για γυναίκες και άνδρες είναι τα ανέκφραστα και παγωμένα πρόσωπα μετά από θεραπεία με Βotox !
Η νέα επιτυχία της επιστήμης στον τομέα της αισθητικής ιατρικής όχι μόνο εξαλείφει τις ρυτίδες, αλλά παράλληλα διατηρεί τη φυσική εκφραστικότητα του προσώπου!

Ο λόγος για το baby botox (γνωστό  και ως “micro botox”), που «οφείλει» την ανακάλυψή του στους σκηνοθέτες του  Hollywood, οι οποίοι αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα με  τα «ανέκφραστα» πρόσωπα των ηθοποιών,  μετά  από θεραπεία με botox.

«Το baby botox,  έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα που μέχρι στιγμής ξέραμε, καθώς καταφέρνει ναι εξαλείφει τις ρυτίδες χωρίς να αλλοιώνει τη φυσική έκφραση του προσώπου» αναφέρει ο διακεκριμένος πλαστικός χειρουργός Δρ. Αθανάσιος Αθανασίου.
Το baby botox είναι ενέσεις botox σε μικρότερη δόση από μια κανονική  και εφαρμόζονται στα συνηθισμένα σημεία του προσώπου: έξω κανθό (πόδι χήνας), ρυτίδες μεσόφρυου και μετώπου.
Η μικρή ποσότητα του botox που χρησιμοποιείται στο baby botox επιτρέπει μεν την κίνηση των μυών, αλλά σε μικρότερη έκταση, με αποτέλεσμα οι ρυτίδες να είναι λιγότερο βαθιές και όλο το πρόσωπο να δείχνει ανανεωμένο.

«Νεαρά άτομα που δεν θέλουν, αλλά και δεν χρειάζονται ένα «παγωμένο» πρόσωπο χωρίς έκφραση και συναίσθημα, είναι κατάλληλα για αυτή τη θεραπεία»,αναφέρει ο Δρ. Αθανάσιος Αθανασίου που εξειδικεύεται στην εν λόγω θεραπεία και προσθέτει:
«Τα αποτελέσματα έχουν διάρκεια ίδια με την κανονική θεραπεία, δηλαδή 4-6 μήνες. Απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να απαλύνουν τα σημάδια του χρόνου χωρίς επιπτώσεις στην εκφραστικότητα του προσώπου τους».

«Χρειάζεται ο εξειδικευμένος ιατρός να εξατομικεύει την τεχνική εφαρμογής για τον κάθε ενδιαφερόμενο, αφού πρώτα τον ενημερώσει για τα είδη ρυτίδων του προσώπου του», συνεχίζει ο Δρ. Αθανασίου
Σύμφωνα με τους πλαστικούς η φθηνή θεραπεία botox  μπορεί να  ενέχει κινδύνους, καθώς το φάρμακο  να μην έχει έγκριση, να μην είναι σωστά  παρασκευασμένο ή να είναι πολύ αραιωμένο.
Οι δυναμικές ρυτίδες, όπως της συνοφρύωσης, του γέλιου, οι οριζόντιες του μετώπου, μειώνονται με την εφαρμογή του botox. Στις στατικές ρυτίδες, το botox δεν έχει αποτέλεσμα γιατί αυτές είναι αποτέλεσμα της γήρανσης, της απώλειας ελαστίνης, κολλαγόνου και υποχώρησης της δερματικής συγκρότησης. Εδώ υπάρχουν άλλου είδους θεραπείες όπως: laser fraxel, μεσοθεραπείες (αυτόλογη ή ετερόλογη) και γέμισμα βαθύτερων ρυτίδων με υαλουρονικό οξύ.

 Δρ. Αθανάσιος Αθανασίου

Πλαστικός χειρουργός

Share Button