Λαιμός ανανεωμένος και σφριγηλός

Ο λαιμός αποτελούσε ανέκαθεν ένα από τα κύρια στοιχεία σφριγηλότητας και ομορφιάς ενός προσώπου. Με την πάροδο του χρόνου παρατηρείται χαλάρωση του δέρματος και σχηματισμός έντονων πτυχών που οφείλονται στο μυώδες πλάτυσμα, το μυ που εκτείνεται από το κατώτερο τμήμα της κάτω γνάθου έως την περιοχή της κλείδας που τον περιβάλλει. Επίσης, πολύ συχνή είναι η συσσώρευση λίπους στην περιοχή αυτή όπου μπορεί να γίνει είτε κάτω από το δέρμα (pre platysma), είτε κάτω από το μυώδες πλάτυσμα (post platysma fat).

Ποιος είναι ο χρόνος ανάρρωσης μετά το χειρουργείο;

Με τις σύγχρονες ατραυματικές τεχνικές – το χειρουργείο γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη – ο ασθενής μπορεί να επανέλθει στις καθημερινές του δραστηριότητες χωρίς ιδιαίτερες εμφανείς εκχυμώσεις και οιδήματα σε διάστημα από 7 έως 15 ημέρες. Πόσο επώδυνο είναι το χειρουργείο; Το συγκεκριμένο χειρουργείο είναι σχεδόν ανώδυνο για τον ασθενή, τόσο κατά τη διάρκειά του, όσο και μετεγχειρητικά.

Πόσο ασφαλές είναι για ένα καπνιστή να υποβληθεί στη συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση;

Απαραίτητη προϋπόθεση για να υποβληθεί ένα καπνιστής στη συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση είναι η διακοπή του καπνίσματος για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3-4 εβδομάδων.

Ποια άτομα υποβάλλονται σε αυτή την επέμβαση;

Γίνεται στα άτομα, τα οποία παρουσιάζουν κυρίως χαλάρωση και εμφανείς πτυχές στη περιοχή του λαιμού.

Απαιτείται παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο;

Η παραμονή του ασθενούς για 24 ώρες συνίσταται τόσο για προληπτικούς λόγους όσο και για τον καλύτερο έλεγχο της μετεγχειρητικής πορείας του.

Πότε το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό;

Το αισθητικό αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό όταν υπάρχει μετεγχειρητικά ένας σφριγηλός λαιμός χωρίς μυϊκές μπάντες να προβάλλουν. Ένας έμπειρος ιατρός διαθέτει πάντα το απαραίτητο φωτογραφικό αρχείο που αποδεικνύει την ποιότητα της δουλειάς του.

Πόσο κοστίζει η επέμβαση του neck lift;

Το lifting λαιμού μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μεμονωμένα είτε σε συνδυασμό με κάποια άλλη επέμβαση, όπως facelifting ή/και βλεφαροπλαστική ή/και browlift. Η τιμή του neck lift καθορίζεται και από τη μέθοδο που θα επιλέξει ο πλαστικός χειρουργός. Το τελικό κόστος του neck lift καθορίζεται στην ιατρική επίσκεψη, το οποίο καλύπτει όλες τις δαπάνες (εργαστηριακές εξετάσεις, αμοιβές ιατρών, κόστος χειρουργείου, κόστος νοσηλείας, κόστος υλικών, μετεγχειρητική φροντίδα), εκτός από την παράταση της νοσηλείας εάν αυτή επιθυμεί ο/η ασθενής.

 

Δρ. Αθανασίου Αθανάσιος – Εξειδικευμένος Πλαστικός Χειρουργός

 

 

 

Share Button