Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 7526900

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Face Lift (Λίφτινγκ)

BOOK ONLINE

Ραντεβού με τον γιατρό…

ρωτήστε μας…

Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Ο όρος facelift είναι το σύνολο των τεχνικών που χρησιμοποιούνται από τον κατάλληλα εκπαιδευμένο πλαστικό χειρουργό για να αναστρέψει και να επιβραδύνει τη φυσιολογική διαδικασία του χρόνου και της βαρύτητας.

Η Επέμβαση

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται είναι πολλές και εξαρτώνται από τις ανάγκες και απαιτήσεις του κάθε προσώπου. Προτιμώνται όμως οι τεχνικές που έχουν να κάνουν με την ανόρθωση και επαναφορά των βαθύτερων στρωμάτων του προσώπου (high smas tehniques), παρά οι αναρτήσεις με ράμματα που δίνουν πολύ βραχύτερο αποτέλεσμα.

Οι χειρουργικοί χρόνοι

 1. Τοποθέτηση σε χειρουργική κλίνη
 2. Αντισηψία περιοχής
 3. Εφαρμογή τοπικής αναισθησίας & μέθης ή γενικής αναισθησίας (εφόσον απαιτείται)
 4. Διάλυμα τοπικής αναισθησίας για λόγους αιμόστασης
 5. Αποκόλληση δέρματος, ανάρτηση των χαλαρωμένων ιστών και συρραφή
 6. Συρραφή των τομών

Αναισθησία

Μέθη

Monitored Αnaesthesia Care (Μ.Α.C. - συνδυασμός τοπικής αναισθησίας και μέθης): η πιο σύγχρονη μέθοδος αναισθησίας στην πλαστική χειρουργική

Γενική αναισθησία

Διάρκεια επέμβασης

2–3 ώρες (ανάλογα με το υπάρχον πρόβλημα)

Παραμονή στην κλινική

Για προληπτικούς λόγους ο/η ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο για ένα ή δύο 24ωρα μετά την επέμβαση. Σε μικρότερης έκτασης επεμβάσεις μπορούν να επιστρέψουν σπίτι τους την ίδια ημέρα.

Αποτέλεσμα

Επί ολικού lifting, το αποτέλεσμα είναι εμφανές σε ένα μήνα. Επί μερικού lifting, σε 3 περίπου εβδομάδες

Συνδυασμός με άλλες επεμβάσεις

Ο συνδυασμός με άλλες επεμβάσεις κρίνεται ανάλογα με τα υπαρκτά προβλήματα και τις επιθυμίες του/της ασθενούς, πάντα με την υπόδειξη του ιατρού.

Μετεγχειρητικές οδηγίες

 • Συνήθως για δύο βράδια προβλέπεται να παραμείνετε στην κλινική.
 • Θα φοράτε έναν επίδεσμο-κορσέ.
 • Η πρώτη επίσκεψη γίνεται με ραντεβού στο ιατρείο και σύμφωνα με τις υποδείξεις του ιατρού.
 • Θα παρατηρήσετε κάποιο οίδημα σε όλο το πρόσωπο και τα βλέφαρα, το οποίο υποχωρεί από τη δέκατη έως την εικοστή ημέρα σταδιακά.
 • Παρόλο που δεν θα αισθάνεστε συνήθως πόνο, μπορεί ως αναλγητικό να πάρετε ponstan-depon-lonaride, όχι όμως ασπιρίνη.
 • Θα καθαρίζετε απαλά το πρόσωπό σας με χαμομήλι χλιαρό προς το κρύο, κάθε βράδυ.
 • Μετά την 8η ημέρα, καλόν είναι να βάζει μία απλή ενυδατική κρέμα που θα σας συστήσει ο ιατρός, ποτέ όμως πάνω από τις τομές.
 • Το πρώτο λούσιμο μαλλιών επιτρέπεται μετά την τέταρτη με πέμπτη ημέρα, με γυρισμένο το κεφάλι προς τα πίσω σε λουτήρα κι όχι σκυμμένο εμπρός (με betadine scrub).
 • Γίνεται απαλό σκούπισμα με καθαρή πετσέτα και σεσουάρ χλιαρό προς το κρύο.
 • Αποφύγετε το δυνατό βούρτσισμα και προτιμήστε μια χτένα με χονδρά «δόντια».
 • Μπορείτε να κυκλοφορήσετε με ένα μαντήλι και γυαλιά ηλίου.
 • Αποφεύγετε τις υψηλές θερμοκρασίες χώρου.
 • Μετά από την 8η ημέρα γίνεται επίσκεψη στο ιατρείο και συνεχίζονται κάθε 4 ημέρες μέχρι την 15η ημέρα, όπου γίνεται και η αφαίρεση ραμμάτων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

FACE LIFT

 • Πριν & Μετά
 • Πριν & Μετά
 • Πριν & Μετά
 • Πριν & Μετά

VIDEO

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πόσο επώδυνο είναι αυτό το χειρουργείο;

Είναι σχεδόν ανώδυνο. Αυτό που χαρακτηρίζει την επέμβαση σύμφωνα με μαρτυρίες ασθενών είναι καθόλου πόνος, αλλά ένα αίσθημα «βάρους» - πρηξίματος στο πρόσωπο, το οποίο υποχωρεί σταδιακά τις πρώτες 24 με 48 ώρες.

Θα πρέπει να μείνω στο νοσοκομείο μετά το χειρουργείο;

Για προληπτικούς λόγους οι ασθενείς παραμένουν στο νοσοκομείο για 1 ή 2 24ωρα μετά την επέμβαση. Σε μικρότερης έκτασης επεμβάσεις μπορούν να επιστρέψουν σπίτι τους την ίδια ημέρα.

Ποιος είναι ο χρόνος ανάρρωσης μετά το χειρουργείο;

Ο χρόνος επούλωσης σε κάθε άτομο καθώς και η αντίδραση κάθε οργανισμού μετά από κάποια επέμβαση είναι διαφορετικός. Συνήθως στις δραστηριότητές τους επιστρέφουν μετά από 1 ή 2 εβδομάδες, ενώ πλήρη επαναφορά παρατηρείται στον 1ο μήνα.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Μετά από μία τέτοια επέμβαση οι ιστοί στο δέρμα του προσώπου επανέρχονται στο στάδιο που βρίσκονταν αρκετά χρόνια πριν. Με αυτό τον τρόπο η γήρανση του δέρματος συνεχίζεται μεν αλλά πολύ πιο αργά. Σαν να έχουμε γυρίσει το ρολόι αρκετά χρόνια πίσω. Βασικά στοιχεία που συμβάλουν στη διάρκεια του αποτελέσματος είναι η χειρουργική τεχνική, η γονιδιακή προδιάθεση, η ποιότητα του δέρματος και του κολλαγόνου. Εξίσου σημαντικοί παράγοντες είναι η προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, η αποφυγή του καπνίσματος και η διατήρηση σταθερού βάρους. Ο μέσος χρόνος διάρκειας είναι 10-15 χρόνια.